Tips voor een fijne herfstwandeling

Wat een hondenweer! Tips voor een fijne en veilige herfstwandeling met je hond.

De warme zonnige zomerdagen veranderen weer in koude natte herfstdagen. Ook al blijf jij misschien soms liever onder je dekentje liggen, ook tijdens de natte, koude en donkere dagen wil (of lees: moet) jouw viervoeter naar buiten. In deze blog geef ik tips hoe je toch van een fijne en veilige herfstwandeling met je hond kan genieten.

Veiligheid tijdens de wandeling

Kenmerkend voor de herfst; het wordt in de ochtend weer later licht en in de avond juist eerder donker. Tijdens de herfstmaanden loop je dan ook regelmatig in het donker samen met je hond. Jullie zijn dan minder goed zichtbaar voor fietsers, automobilisten en andere weggebruikers. Dit kan tot gevaarlijke situaties leiden, bijvoorbeeld wanneer jullie bij het oversteken onvoldoende zichtbaar zijn voor de anderen op de weg. Om ongelukken te voorkomen, is het verstandig om verlichting en/of reflectiemateriaal aan te schaffen voor je hond én voor jezelf.

Veiligheidslamp

De Orbiloc LED is een waterdichte en stevige veiligheidslamp die je gemakkelijk aan het tuig of de halsband van je hond bevestigt. Dit licht zorgt ervoor dat jouw hond zichtbaar is voor anderen tot een afstand van 5 kilometer. Deze veiligheidslamp is misschien wat duurder in aanschaf dan andere lampjes, maar het grote voordeel is dat de batterij tot wel 250 uur meegaat.

Als je het geen probleem vindt om de verlichting steeds op te laden, dan kan de Trixie USB Flash light ring ook een optie zijn. Nadeel is wel dat deze ring om de nek van de hond gaat, waardoor hij last zou kunnen hebben van het licht dat in zijn ogen schijnt. Ook is het belangrijk dat je de juiste maat selecteert, anders kan de ring te strak of juist te los zitten.

Veiligheidshesje

Om je hond extra op te laten vallen, kun je hem ook een veiligheidshesje aantrekken. Bijvoorbeeld dit neon gele hesje dat gemakkelijk aan en uit te trekken is dankzij de klittenbandsluiting. Bang dat het vies wordt omdat jouw hond graag door de modder rent? Geen zorgen, het hesje is wasbaar op 30 graden.

Uiteraard is het niet alleen belangrijk dat jouw hond goed zichtbaar is in het donker, dit geldt ook zeker voor jezelf. LED-verlichting voor om je arm is een mooie en veilige oplossing. De Rockerz Fitness® hardloopverlichting is gemakkelijk om je arm te bevestigen en biedt helder groene LED-verlichting.

Regenbescherming

De ene hond heeft geen moeite met regen terwijl de ander het ronduit verschrikkelijk vindt. Voor die laatste groep honden bestaan er gelukkig steeds meer hulpmiddelen om regenachtige wandelingen iets minder erg te maken. Denk hierbij aan waterafstotende of waterdichte regenjassen, zoals de Hunter Uppsala hondenjas. Deze waterdichte, windafstotende jas met een uitneembare fleecebinnenkant is uitermate geschikt voor de koude, natte herfstwandelingen.

Je kunt ook twee vliegen in één klap slaan door een reflecterende regenjas te kiezen. De hondenjas Illume Nite Neon is niet alleen wind- en waterdicht, maar heeft ook neon reflectiestrepen op de rugzijde van de jas. Zo wordt de wandeling prettiger én veiliger voor je hond.

Comfort na de herfstwandeling

Bij thuiskomst schudt je natte hond zich nog even uit in de gang, waardoor de spetters in het rond vliegen… Gelukkig zijn er meerdere oplossingen om je hond droog te krijgen na een regenachtige wandeling. Wel zo prettig voor je hond én huis.

Zo zijn er hondenbadjassen van microvezel zoals deze. Deze wasbare badjas bevat absorberende microvezels, waardoor het vocht door het materiaal wordt opgenomen en je hond snel weer droog is. Daarnaast blijft je hond dankzij het materiaal lekker warm. Je kunt natuurlijk je hond ook met een handdoek drogen op de ouderwetse manier. Alleen het nadeel van gewone handdoeken is dat ze het vocht niet goed absorberen. Absorberende handdoeken zoals deze bieden dan een betere uitkomst.

Wil je jouw hond echt goed schoon en droog krijgen na een regenbui, zwempartij of modderig speelkwartier? Dan kun je kiezen voor een waterblazer, oftewel een hondenföhn. Zeker bij honden met een lange en/of dikke vacht is dit een ideale oplossing. Bij de Gridbyt hondenföhn kun je gemakkelijk de gewenste temperatuur en blaassnelheid instellen, zodat je hond snel weer droog en schoon is.

Met deze tips kunnen jullie hopelijk lekker van een fijne en veilige herfstwandeling met je hond genieten. Willen jullie je al goed voorbereiden voor de winter? Lees dan de blog over tips bij winterweer.

Vergelijkbare berichten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *