Stofzuiger
| |

De 5 beste stofzuigers voor honden-/dierenharen (2023)

Heb jij huisdieren? Dan is de kans groot dat jij het probleem herkent dat de stofzuiger niet goed genoeg zuigt om alle honden-/katten-/dierenharen te verwijderen. Of nog vervelender; dat je slang/stofzuiger verstopt zit door de dierenharen. Ontdek in deze blog waarom een stofzuiger speciaal voor huisdieren een fijne oplossing kan zijn. Daarnaast beschrijf ik de 5 beste stofzuigers voor honden-/dierenharen.

De stofzuigers worden uitgebreid beschreven om je een goed beeld te geven van de speciale stofzuigers voor dierenharen. Daarnaast vind je per stofzuiger een link naar bol.com. Daar vind je extra informatie en kun je het product eventueel gemakkelijk bestellen.

Wat is een stofzuiger voor honden-/ kattenharen?

Een normale stofzuiger kan veel moeite hebben met het opzuigen van losse haren en haren die aan het tapijt of meubels blijven plakken. De reguliere stofzuiger heeft doorgaans niet genoeg kracht om deze haren te verwijderen. De kans is groot dat je steeds vaker en harder gaat drukken op het tapijt of de meubels met de kans dat je slijtage krijgt aan je meubilair.

De stofzuigers die geschikt zijn voor dierenharen hebben een iets andere werking dan de regulaire stofzuigers. De speciale zuigmonden en de borstels zorgen er namelijk voor dat de hondenharen/dierenharen eenvoudig worden opgezogen. De roterende gecentreerde borstels hebben in veel gevallen ook een krachtige motor zeker ten opzichte van de standaard stofzuigers.

Je hebt draadloze steelstofzuigers, stofzuigers met en zonder zak en robotstofzuigers voor dierenharen. Naast dierenharen zuigen deze stofzuigers natuurlijk ook gewoon stof en ander vuil op.

Waar moet je op letten?

Ondanks dat alle dierenharenstofzuigers geschikt zijn voor dierenharen, zijn er zeker verschillen. Daarom heb ik de belangrijkste elementen en aspecten voor je op een rij gezet. Zo weet jij waar je het beste op kunt letten bij het kopen van een stofzuiger geschikt voor dierenharen.


Opzetstukken

Een goede stofzuiger voor hondenharen is voorzien van speciale opzetstukken die het nog makkelijker maken om de haren te verwijderen. Dit zijn vaak turboborstels of dierenharenborstels. In combinatie met de kracht van de stofzuiger is het dan een makkie om de haren te verwijderen.


Zuigkracht

Om de dierenharen goed te kunnen opzuigen, is het belangrijk dat een stofzuiger een goede zuigkracht heeft. De zuigkracht heeft onder andere met het opzetstuk/de zuigmond te maken in combinatie met de ondergrond. Hoe smaller de zuigmond, hoe groter de zuigkracht doorgaans. Hoe harder de ondergrond, hoe minder zuigkracht je nodig hebt. Bij een tapijt heb je daarentegen weer een hogere zuigkracht nodig. Het aantal watt heeft trouwens niets met de zuigkracht te maken.


Filter

Het filter heeft niet direct iets te maken met het opzuigen van de hondenharen, maar is wel van belang bij geurtjes en allergenen. Als je stof gaat zuigen, blaast de stofzuiger de opgezogen lucht er weer uit. Als je stofzuiger geen goed filter heeft, komen er kleine deeltjes in de lucht. Mensen met gevoelige longen en allergieën kunnen hier goed last van krijgen. Als je dus (luchtweg)klachten krijgt na het stofzuigen, kan het filter de oorzaak zijn. Ook kan er een muffe lucht uit de stofzuiger komen.


Met accu of snoer

Een stofzuiger op een accu heeft een aantal voordelen; je hebt geen kabel meer achter je aan en je hoeft ook geen rekening te houden met de afstand en lengte van de kabel ten opzichte van het stopcontact. Een nadeel is dat je steeds moet opladen. Als je na gebruik de stofzuiger gelijk oplaadt en de accu toereikend is voor je huis, hoeft dit geen probleem te zijn.

Stofzuigers met een accu zijn vaak duurder dan een stofzuiger met een snoer. Als je voor een stofzuiger met een snoer gaat, let dan wel op de lengte van het snoer. Je wilt niet telkens van stopcontact moeten wisselen.


Robotstofzuiger

Tegenwoordig zie je ook steeds vaker robotstofzuigers. Ideaal, want je kunt de robotstofzuiger aan de slag zetten terwijl jij met iets anders bezig bent. Je hebt tegenwoordig ook robotstofzuigers geschikt voor dierenharen. De krachtige motor zuigt de haren zonder problemen op. Veel robotstofzuigers hebben naast een stofzuigfunctie ook een dweilfunctie. Zo heb je bij thuiskomst een heerlijk schone vloer!

De robotstofzuigers zijn erg gemakkelijk, maar wel een stuk prijziger dan een normale dierenharenstofzuiger.


Met of zonder zak

De laatste keuze is met of zonder zak. De stofzuigers met zak zie je steeds minder. Ze worden meer en meer vervangen door stofzuigers zonder zak met een bak waar het vuil in komt. Je moet wel regelmatig de bak legen, het liefste na elke stofzuigbeurt. De aanschaf van een stofzuiger zonder zak is vaak prijziger, maar je hoeft vervolgens niet steeds nieuwe zakken aan te schaffen.


De 5 beste stofzuigers voor dierenharen van dit moment

Nu je meer weet over stofzuigers voor dierenharen, is het een goed moment om de 5 beste stofzuigers van dit moment voor je op een rij te zetten.

AEG LX7-2-ANIM Animal Edition

De AEG LX7-2-ANIM is een zakloze stofzuiger die je op elke vloersoort gebruikt. De combiborstel gebruik je op harde vloeren en laagpolig tapijt. Gebruik de parketborstel als je houten vloeren hebt. Deze beschermt jouw parket namelijk tegen krassen. De turboborstel gebruik je op hoogpolig tapijt óf als je een viervoeter hebt rondlopen.

Doordat de stofzuiger zakloos is, bespaar je kosten op de lange termijn. Je hoeft geen stofzuigerzakken te kopen, maar leegt gewoon de stofbak boven de prullenbak. Als je dus meerdere vloertypen in huis hebt, een viervoeter rond hebt lopen óf gewoon graag een stofzuiger zonder zak wilt, dan is deze stofzuiger een goede keuze voor jou.

Miele Complete C3 Cat & Dog – Stofzuiger met zak

De Miele Complete C3 Cat & Dog PowerLine Stofzuiger is zeer geschikt bij dieren in huis. Door het Actief AirClean Filter worden hinderlijke geuren geabsorbeerd en is de uitblaaslucht schoon. Daarnaast bevat de Miele Complete C3 Cat&Dog PowerLine een Turboborstel, waarmee haren gemakkelijk opgezogen kunnen worden.

Gaat de hond wel eens mee in de achterbak naar bijvoorbeeld het strand of het bos? Dan heb jij baat bij de meegeleverde meubelzuigmond. Deze is namelijk ook handig om de auto even uit te zuigen. Met de zachte afstofborstel maak je dan gelijk even het dashboard schoon. Plan jij alvast het volgende dagje uit met de hond?

Zoef Robot Bep met APP BS200ZAPP

Robotstofzuiger voor huisdierharen

Bep is de robotstofzuiger van Zoef die speciaal is ontwikkeld voor huisdierharen. Iedere huisdiereigenaar kent de frustratie van de haren die telkens weer door het hele huis liggen, ook al heb je net nog gestofzuigd. Bep heeft een extra krachtige motor die haren makkelijk opzuigt. Ook heeft Bep geen hoofdborstel aan de onderzijde. Aan deze hoofdborstel blijven normaal altijd huisdierharen klitten. Zo kan Bep ondanks alle huisdierharen rustig verder gaan met de vloer zuigen. Voor de huisdiereigenaar is Bep dus de ideale robotstofzuiger!

Schone vloeren met robotstofzuiger Bep

Op zoek naar een robotstofzuiger waardoor je huis veel makkelijk schoon te maken is? Robotstofzuiger Bep zoeft door het huis en maakt je vloer weer heerlijk schoon. Je kunt Bep iedere dag automatisch laten stofzuigen zonder dat je zelf thuis hoeft te zijn. Dit is ideaal voor mensen die geen tijd hebben om te stofzuigen of het gewoon niet leuk vinden om te doen, maar wel houden van een schone vloer. Ga lekker naar je werk of geniet van je vrije tijd, terwijl Bep je vloer stofzuigt.

Zoef is gespecialiseerd in robotstofzuigers en staat voor uitstekende kwaliteit. Met Bep krijg je dan ook een van de beste robotstofzuigers voor een goede prijs. Zo is Bep erg gemakkelijk te bedienen met een app en afstandsbediening, is ze erg stil en kan ze makkelijk onder lage meubels door. Voor iedereen die niet zelf wilt stofzuigen, is Bep dus de ideale robotstofzuiger!

Iets unieks aan Bep is dat ze een ontzettend stille robotstofzuiger is. Ze produceert slechts 57dB, waar andere robotstofzuigers met 70dB al stil worden genoemd.

Bep is speciaal gemaakt voor huisdierharen en je kunt er ook nog een dweilfunctie aan toevoegen.

Bosch ProAnimal BGS7PET – Serie

Wil je de haren van je hond, kat of konijn eenvoudig en snel opzuigen? De Bosch BGS7PET Serie 8 ProAnimal beschikt over krachtige zuigmonden en een hygiënische zelfreinigende functie, zodat je de vloer brandschoon en zonder vieze geurtjes achterlaat.

De AirTurbo Plus-zuigmond bepaalt automatisch welke zuigkracht je nodig hebt om dierenharen te verwijderen. Je gebruikt de Mini AirTurbo-zuigmond om meubels en manden vrij van dierenharen te krijgen. Deze zakloze stofzuiger beschikt over slimme sensoren die een seintje geven zodra het filter gereinigd moet worden. SelfClean is een automatisch reinigingssysteem dat optimale reinigingsprestaties levert. Automatic AIrCycle Technology zorgt voor hogere schoonmaakprestaties dankzij de automatische zelfreinigingsfunctie.

Verder is de BGS7PET voorzien van een efficiënt QuattroPower-systeem. De krachtige motor, het mondstuk, de luchtafdichtingen en de Bosch-stofzak zorgen voor een snelle en efficiënte werking. Dankzij een actieradius van 11 meter, de 4 zwenkwielen en de ergonomische handgreep verplaats je de Bosch-stofzuiger eenvoudig over de vloer. De snoeroproller en de parkeer- en opberghulp zorgen voor gemakkelijke opberging.

AEG CX7-2-S360 – Animal Edition – Steelstofzuiger

De AEG CX7-2-S360 – Animal Edition – Steelstofzuiger is soepel in gebruik en sterk in zuigkracht. Deze steelstofzuiger wordt geleverd met het gemotoriseerde X Flexibility™ Animal Care-mondstuk voor het in één beweging opzuigen van vuil en dierenharen. Dankzij de Home & Car Kit zorgt deze stofzuiger voor efficiënte reiniging van kleine en moeilijk bereikbare plaatsen, zoals onder en tussen autostoelen.

De snoerloze steelstofzuiger van AEG biedt grenzeloze schoonmaakvrijheid op alle oppervlakken en staat klaar wanneer je hem nodig hebt. De X Flexibility™ wordt geleverd met de hoogwaardige lithium TurboPower-batterij die twee keer zo lang meegaat als een nikkelbatterij en lichter en gebruiksvriendelijker is. De batterij is snel op te laden is en heeft een maximale werktijd van 45 minuten. Met een gewicht van 2,46 kg is de AEG CX7-2-S360 – Steelstofzuiger vrij licht. Je tilt hem dus makkelijk op.

Productvoordelen van de AEG CX7-2-S360 – Steelstofzuiger:

  • Reinigt ook kleine en moeilijk bereikbare plaatsen efficient dankzij de meegeleverde Home & Car Kit.
  • Maak je vloer en meubels gemakkelijk stof en haarvrij met het extra Animal Care Mondstuk.
  • Geschikt voor het verwijderen dierenharen.
  • Complete stofzuiger met veel accessoires.
  • Ook te gebruiken als kruimelzuiger.
  • Hoeft slechts 4 uur op te laden.
  • Met brush-roll clean; verwijder haren van de borstel met één druk op de knop.
  • Met LED-verlichting op de zuigmond. Op donkere plekken is het stof dus ook goed te zien.

Vergelijkbare berichten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *