Top 5 boeken over puppy's

De top 5 beste boeken over puppy’s

Je hebt een puppy in huis. Gefeliciteerd met deze gezinsuitbreiding! Het is fantastisch om een pup te zien opgroeien en hem zo goed mogelijk te begeleiden. Soms kan dat opgroeiproces naast leuk ook behoorlijk lastig zijn. Het is begrijpelijk als je vragen en onzekerheden hebt. Denk aan vragen over de zindelijkheidstraining, het alleen thuis kunnen zijn, omgaan met andere honden en de socialisatie. Maar ook onzekerheden als “Is het normaal dat mijn pup in mijn handen en benen hapt?”, “Mijn pup raakt soms helemaal door het dolle, hoe krijg ik hem weer rustig?”, “Waar laat ik mijn pup de eerste nachten slapen?” of “Hoe kan het dat mijn pup opeens bang is voor alles op straat?” In deze blog vind je daarom de top 5 beste boeken over puppy’s om je te helpen bij deze vragen over de opvoeding van je pup.

De top 5 boeken over puppy’s op deze pagina kunnen je helpen bij het opvoeden van je puppy. Per boek vind je een korte boekomschrijving samen met een link van bol.com voor meer informatie over de auteur en het boek zelf, waaronder recensies van lezers. Via de link kun je het boek ook eenvoudig en snel bestellen.

Een hondenleven lang fysiek en mentaal in balans 1 – Elke pup een goede start

In ‘Elke pup een goede start‘ bespreken Martine Burgers en Sam Turner de ontwikkelingsfases van de pup. Vanaf de dracht tot de leeftijd van 6 maanden word je meegenomen in hun mentale en fysieke ontwikkeling. Hoe groeit de pup? Of ontdek hoe een pup leert. Hoe signaleer je dat je pup meer of andere begeleiding nodig heeft? En hoe kun je je begeleiding zo optimaliseren dat je pup zijn beste zelf kan zijn en zo goed mogelijk kan functioneren in onze maatschappij?

Voordeel: Overzichtelijk ingedeeld per levensweek.

Easy Peasy Puppy Opvoeding

Easy Peasy Puppy Opvoeding’ van Steve Mann staat boordevol tips om jouw pup goed op te voeden. Steve Mann is al meer dan 30 jaar professioneel hondentrainer en -gedragstherapeut. Vol humor en met behulp van eenvoudige, wetenschappelijk bewezen technieken laat hij zien hoe je de beste relatie met je pup kunt opbouwen, zodat de pup goed luistert. Een must have voor elke hondenliefhebber. Niet voor niets kochten al meer dan 100.000 mensen in het Verenigd Koninkrijk dit boek om hun pup te trainen!

Voordeel: Duidelijk en toegankelijk boek.

Een puppy in huis

Martin en Sacha Gaus laten in ‘Een puppy in huis’ zien hoe je ervoor zorgt dat een puppy opgroeit tot een leuke, betrouwbare hond. Hoe leer je een puppy om buiten te plassen of om alleen thuis te blijven? En hoe kunnen kinderen veilig met de hond spelen? In dit boek staat alles wat ieder hondenbaasje moet weten over de opvoeding van een hond.

Welkom puppy

Het boek ‘Welkom puppy’ helpt je een heel eind op weg om van de opvoedingstijd van je pup een mooie periode te maken. Naast algemene kennis over hoe je pup in elkaar zit, vind je een schat aan praktische kennis, tips en weetjes, doorspekt met grappige anekdotes en levensechte verhalen. Daarnaast worden een aantal hardnekkige mythes doorprikt. Je ontdekt de wereld door de ogen van je pup en je zal versteld staan hoe anders hij die ervaart. Zo leer je stap voor stap je pup beter begrijpen, waardoor de opvoeding een stuk vlotter zal verlopen en jullie samen een liefdevolle band kunnen opbouwen.

Voordeel: Mooie voorbereiding voor toekomstige puppy-eigenaren.

Basisboek opvoeden van honden

Het ‘basisboek opvoeden van honden’ gaat niet over het trainen. Het is een boek over opvoeden, over sociaal leren en over alles wat daarmee samenhangt. Het geeft ook inzicht in de relatie tussen hersenen, zintuigen, emoties en de psychische ontwikkeling van honden. Hierdoor is het geschikt voor iedere hondenbezitter, voor de opvoeding van élke hond, ongeacht ras of leeftijd.

In het eerste deel leer je hoe je een relatie met de hond aangaat op basis van elementen die voor honden begrijpelijk, verstaanbaar en te beantwoorden zijn. Dit is het ‘sociaal leren’, waarin de eigen taal, eigen motivatie en eigen emoties van de hond centraal staan.

In deel twee komen de zintuigen van de hond uitgebreid aan bod. Ze werken in vergelijking met die van hun baas wel heel anders. Kortom, een echte eye-opener die het opbouwen van de relatie met uw hond in een veel begrijpelijker perspectief plaatst.

In het derde deel wordt de psyche van de hond in elke levensfase uit de doeken gedaan. Hoe speel je in op de behoefte en mogelijkheden van de leeftijd, wat kan je hond wel en niet begrijpen? Deel vier behandelt uitgebreid het opvoeden in de praktijk.


Vergelijkbare berichten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *